De beste tips voor het kopen van parfum

0
320

Je moet voorzichtig zijn bij het kopen van parfum die je in je luiertas rugzak mee wilt nemen, want er spelen zoveel factoren mee. Een bepaalde parfum kan fenomenaal ruiken bij je beste vriendin, maar je lichaamschemie kan het veranderen in een verschrikkelijke geur. Het laatste wat je wilt doen is geld uitgeven aan een geur die je niet lekker vindt, waar je hoofdpijn van krijgt, of die vervaagt seconden nadat hij je huid heeft aangeraakt. Als je op zoek bent naar een nieuwe kenmerkende geur of gewoon een frisse geur wilt toevoegen aan je huidige arsenaal, wees dan niet bang. Het uitzoeken van een nieuwe parfum kan wat zorg vergen, maar als je deze tips opvolgt bij het kopen van parfum, zal iedereen je snel besnuffelen!

Neem je tijd

Je kunt je niet haasten met het kiezen van een nieuw parfum of een nieuwe crossbody tas dames. Doe dat en je koopt de verkeerde geur of tas. Als je parfum gaat shoppen, gun jezelf dan wat tijd om rond te snuffelen. Dit is belangrijk omdat je jezelf ook de tijd moet geven om te ruiken. Als je een parfum ruikt, kun je niet meteen een andere proberen, want dan vraag je gewoon om een ​​grote, hoofdpijnverwekkende olfactorische crash.

Spuit het 

Koop parfum niet online, tenzij je weet dat je van een bepaalde geur houdt. Als je voor de eerste keer parfum koopt, kun je er niet op vertrouwen dat je de geur kent, en je moet ook niet iets kopen op basis van hoe het bij iemand anders rook. Bestel het pas online als je iets hebt gevonden waar je van houdt en dat goddelijk ruikt, maar koop het niet zonder te weten hoe het werkt met je lichaamschemie. Dat is gewoon vragen om problemen, en je zult eindigen met zoveel ongebruikte flessen in je kast of Ted Baker tas zwart.

Ken de concentraties

Je moet de verschillende soorten parfum en hun concentraties kennen. Dat is essentieel om te weten hoeveel je moet spuiten en hoe lang je het moet laten bezinken. Laten we dus beginnen met eau de cologne, of eau de toilette. Deze hebben de zwakste concentraties, meestal 3-8 procent. Deze parfums kosten minder, maar het kan zijn dat je meer moet gebruiken. In de middenklasse heb je eau de parfum, met een oliegehalte van 8-13 procent. Dit is een geweldige keuze in termen van prijs en concentratie. Parfum heeft echter de hoogste concentratie – 15-22 procent – ​​en het hoogste prijskaartje. Het is sterk, duur, maar gaat lang mee. Designer parfums vallen meestal in deze categorie.

Probeer één geur per keer

Je moet slechts één parfum tegelijk proberen en ze nooit in lagen aanbrengen. Je kunt op een punt komen waarop je verschillende geuren op elkaar stapelt om je eigen signatuur te creëren, maar probeer dat niet wanneer je een nieuwe geur kiest. Spuit iets op je pols, loop weg, blader door de sieradenafdeling of de sjaals en kom dan terug naar de parfumbalie. Wanneer je echter een andere geur opspat, doe het dan op je andere pols, je onderarm of de kromming van je elleboog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in