Tips voor het lekker laten ruiken van je kamer

0
351

Iedereen kent het wel, wanneer je een huis binnenstapt, heeft ieder huis z’n eigen kenmerkende geur. Waar dit bij de één een stuk lekkerder is dan de ander, is het ook regelmatig zo dat het niet helemaal fris ruikt. Het nadeel is, dat de mensen dit zelf vaak niet eens meer ruiken. Schaam je er daarom ook niet voor, om het enigszins toch subtiel wel te vertellen. Vooral wanneer mensen honden hebben, dan wil het nog wel eens voorkomen dat er een bepaalde geur hangt. Toch hoeft dit absoluut niet het geval te zijn en zijn er tal van manieren om dit te voorkomen. Dus wil jij je huis lekker en fris laten ruiken, volg dan deze tips.

Zorg voor voldoende ventilatie

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar toch gebeurt het veel te weinig! Door je huis regelmatig te ventileren, zorg je ervoor dat het al een stuk frisser ruikt. Wen jezelf daarom aan, dat wanneer je op staat en uit bed gaat, je de ramen open zet. Gemiddeld is het advies om zo’n 30 tot 60 minuten te laten ventileren, waardoor je ervoor zorgt dat nare luchtjes gemakkelijk kunnen worden afgevoerd. Pas echter wel op, dat wanneer je een poster babykamer naast het raam hebt hangen, deze er niet afwaait. Je zult merken, dat naarmate je dit langer doet, je slaapkamer een heel stuk frisser zal gaan ruiken.

Planten in je kamer

Planten zijn een absolute aanrader. Dat geldt overigens niet alleen voor de woonkamer, maar ook voor de slaapkamer. Hoe leuk is het, dat wanneer jij voor je kinderkamer hebt gekozen voor een jungle stijl en een muursticker kinderkamer of een behangcirkel kinderkamer hebt opgehangen, je ook nog een aantal planten in de kamer zet. Een plant heeft namelijk een luchtzuiverende werking. Dit betekend niet alleen dat het zorgt voor extra zuurstof, maar ook dat de lucht in de ruimte extra wordt gezuiverd. Dit in combinatie met het laten doorwaaien van de kamer, maakt het dat het altijd lekker fris ruikt.

Pas op met huisdieren

Heb jij huisdieren, zorg er dan voor dat je deze goed onderhoudt. Vooral wanneer je in de zomermaanden regelmatig met je honden gaat zwemmen, dan doe je er verstandig aan om je hond niet nat de woonkamer binnen te laten wandelen. Je zult namelijk merken, dat de geur van je natte hond ontzettend lang blijft hangen. Logisch, want ze lopen overal met de natte vacht langs heen. Dus wil je dit voorkomen, zorg er dan allereerst voor dat je hond goed droog is, voordat hij ook maar één poot over de drempel zet.

Kies voor een interieurparfum

Er ruikt natuurlijk niets lekkerder dan een interieurparfum. Echter is het wel zaak dat je er eerst voor zorgt dat alle nare luchtjes zijn verdwenen. Is dit eenmaal het geval, dan is het absoluut aan te raden om een interieurparfum te gebruiken. Bij voorkeur één die ieder half uur opnieuw wordt verspreidt. Zo ruikt je huis altijd fris en hoef jij je geen zorgen te maken dat andere mensen hier iets van vinden.