Is Rituals plastic vrij?

0
248
is-rituals-plastic-vrij

Elke dag maken we gebruik van talloze producten die mogelijk plastic bevatten. Maar hoe zit het met merken die beweren duurzaam te zijn, zoals Rituals? In deze blog gaan we kijken naar de vraag: is Rituals plastic vrij?

Wat is Rituals?

Rituals Cosmetics, vaak simpelweg Rituals genoemd, is een Nederlands cosmeticabedrijf dat wereldwijd bekend staat voor haar luxe cosmetica- en verzorgingsproducten. Het bedrijf streeft ernaar om alledaagse routines om te toveren tot betekenisvolle rituelen. Maar hoe zit het met hun toewijding aan duurzaamheid?

Duurzaamheidsbelofte van Rituals

Rituals heeft een sterke belofte gedaan om zich in te zetten voor duurzaamheid. Ze hebben aangegeven dat ze naar een meer duurzame productie willen toewerken, waarbij ze rekening houden met mens en milieu. Dit omvat ook hun verpakkingen, waarbij ze ernaar streven om deze zo duurzaam mogelijk te maken.

Is Rituals Plastic vrij?

Het is belangrijk om te weten dat de term “plastic vrij” een groot assortiment aan betekenissen kan hebben. In sommige gevallen kan dit betekenen dat een bedrijf helemaal geen plastic gebruikt, terwijl het in andere gevallen kan betekenen dat een bedrijf alleen plastic gebruikt dat recyclebaar of biologisch afbreekbaar is.

Wat Rituals betreft, maken ze gebruik van zowel glas als plastic in hun verpakkingen. Ze hebben aangegeven dat ze ernaar streven om al hun plastic verpakkingen 100% recyclebaar te maken. Dit betekent dat ze nog steeds plastic gebruiken, maar het is een soort plastic dat na gebruik gerecycled kan worden.

Toekomstige Inspanningen van Rituals

Hoewel Rituals momenteel nog geen 100% plastic vrij merk is, hebben ze wel duidelijke inspanningen getoond om hun gebruik van plastic te verminderen. Ze werken bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van navul verpakkingen voor een aantal van hun producten, wat het totale gebruik van plastic vermindert.

Daarnaast heeft Rituals zich gecommitteerd aan de New Plastics Economy Global Commitment van de Ellen MacArthur Foundation. Dit betekent dat ze streven naar een circulaire economie voor plastic, waarin geen plastic afval of vervuiling wordt geproduceerd.

Conclusie

Hoewel Rituals niet volledig plastic vrij is, zijn ze duidelijk toegewijd aan het verminderen van hun plastic voetafdruk. Ze blijven innoveren en stappen zetten om hun verpakkingen en producten zo duurzaam mogelijk te maken. Zo bewijzen ze dat ze niet alleen zorgen voor hun klanten, maar ook voor de planeet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in